Over zonwering

Plannen om nieuwe zonwering te kopen
Omdat uw oude zonwering niet meer naar wens functioneert of niet meer voldoet aan uw huidige woonwensen? Of omdat u een nieuwe woning betrekt? Hoe dan ook, er is volop keuze. Maar hoe kiest u nu die zonwering die past bij uw persoonlijke smaak, voldoet aan uw eisen en past binnen uw budget? Nieuwe zonwering kopen is een grote investering waar u vaak jarenlang plezier van heeft. Een goede voorbereiding is daarom essentieel.
 
Oriënteren
Verzamel allereerst zo veel mogelijk informatie over verschillende materialen en stijlen. Kijk rustig rond op internet, vraag brochures aan, lees woonmagazines en bezoek vrijblijvend een keer een showroom. Let niet op de prijs, maar eerst op wat u mooi vindt en wat aansluit bij uw persoonlijke smaak.
 
Wensen
Maak vervolgens een overzicht van wat u met uw nieuwe zonwering wilt doen. Moet het alleen zonwering bieden? Of wilt u tijdens een mooie zomeravond ook nog gezellig onder een zonnescherm kunnen borrelen? Welke stijl past bij u en uw woning of kantoor en wat zijn uw wensen op het gebied van gebruiksgemak en onderhoud?
 
Advies
Een advies bij u ter plaatse is aan te raden. Een adviseur kan samen met u uw wensen doornemen en de situatie van uw woning of bedrijfspand bekijken en u direct voorlichten over de mogelijkheden, voordelen en nadelen van bepaalde keuzes. Dit voorkomt onduidelijkheid tijdens het traject van levering en plaatsing.
 
Budget
Hoeveel geld wilt u uitgeven aan uw nieuwe zonwering? Bepaal vooraf uw budget om te voorkomen dat u een offerte krijgt voor prachtige zonwering die u eigenlijk niet kunt betalen. Vertel de adviseur uw budget zodat hij daar rekening mee kan houden. Vergeet niet de kosten voor plaatsing en afwerking in uw kostenplaatje mee te nemen.